Je mag uit bed wanneer de wekker gaat

Ouders 7-04-2015
Je mag uit bed wanneer de wekker gaat

Je mag uit bed wanneer de wekker gaat

Ouders 7-04-2015

Er zijn ongetwijfeld hordes ouders die weglopen met de aap wekker. Het idee: dat de wekker, in de vorm van een aap, je kind leert wanneer hij of zij mag opstaan.

Zijn de oogjes van de aap (bij ons thuis beter bekend als Apie) dicht, dan zijn die van je kind ook dicht. Althans, je kind blijft keurig in bed liggen. Gaan Apie’s oogjes open, begeleid door oerwoudgeluiden waarvan je kind de volumeknop ‘subtiel’ bedient, dan mag je kind z’n bed uit. Het klinkt heerlijk simpel en is (bijna) te mooi om waar te zijn…

Apenkooi

Wij hebben Apie toch al een goede twee jaar in huis, maar de keren dat mijn kind in bed bleef liggen tot Apie wakker werd, zijn op één hand te tellen. En ik gok dat dat puur toeval was. Bovendien heeft onze junglevriend de moed zelf ook al twee keer opgegeven. De eerste keer gingen zijn ogen niet meer dicht. De tweede keer waren de oerwoudgeluiden letterlijk niet te stoppen.

Gelukkig is daar Netflix en hebben de ouders minder last van hun vroege vogels. En Apie? Die gaat gewoon mee als favoriete knuffel naar logeerpartijtjes. 

Over Esther Vollebregt

Ik, Esther Vollebregt (41), woon samen met man Robert en onze kinderen: Jules (6), Egge (4) en Lisa (4) in Uithoorn.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk