Mama is verliefd op Dave

Ouders 2-05-2015
Mama is verliefd op Dave

Mama is verliefd op Dave

Ouders 2-05-2015

Twintig jaar geleden ging ik voor het eerst naar Lowlands. Twintig jaar geleden, op 27 augustus 1995 om precies te zijn, zag ik hem voor het eerst: Dave. Nu heb ik per definitie een zwak voor gitaarspelende mannen, maar ik had nog nooit zo’n energie gezien, zo’n passie. En tegelijkertijd een man met humor, met zelfspot. Leuke schoenen ook! We waren voor elkaar gemaakt, dat zag je meteen. 

Ik werd bijna letterlijk weggeblazen en was op slag verliefd. Inmiddels ben ik eenenveertig, woon ik in een dorp, in een huis met een tuin, samen met een muziekjournalist (niet helemaal een gitaarspelende rockster, maar hij spreekt ze wel veel) en drie kinderen.

Dave, de rockster

Ondertussen is Dave de grootste rockster van zijn generatie, woont in de VS in een enorm huis met een zwembad en een studio, een plaatje van een vrouw en drie dochters. En is de halve wereld verliefd op Dave Grohl. Als Dave jarig is, op 14 januari om precies te zijn, krijg ik felicitaties op m’n FB-tijdlijn en berichtjes via app en Instagram. Als Dave jarig is, nodigt hij 17.000 van zijn ‘closest friends’ uit voor een feestje waar allemaal andere enorm grote rocksterren optreden, maar hoor ik niks. Oftewel, na twintig jaar begint het ietwat sneu te worden. 

Het moet maar eens afgelopen zijn 

Na twee dagen dubben, besloot ik dan ook om niet naar Pinkpop te gaan, waar hij dit jaar met zijn Foo Fighters zal optreden als allerlaatste act. Teveel gedoe en het moet ook maar eens afgelopen zijn. Het is niet dat ik hem nog nooit live heb gezien ofzo. Wat een goed besluit! Maar toen kwam het bericht dat de Foo Fighters naar de Ziggo Dome komen... 

Klotsende oksels

En daar zit je dan toch weer, op je eenenveertigste, met klotsende oksels achter de laptop, je zusje op de speaker (ook besmet met het Dave-virus). Terwijl je dochter van vier naast je het hele oeuvre aan Frozen-covers op de iPad aan het afwerken is. M’n zusje komt er niet doorheen, ik heb nog 1 mini-streepje voordat ik kan gaan bestellen. Het streepje blijft eindeloos lang staan. Ik ga te laat komen voor de afspraak met Lisa bij de logopedist. Maar dan...! Ben ik er door!

Onze voorkeur voor staanplaatsen gaat in rook op, want we hebben geen keuze meer, maar we hebben kaarten! M’n zusje gilt aan de andere kant van de lijn. Lisa kijkt verstoord op en vraagt wat er aan de hand is. “Mama is verliefd op Dave Grohl”, zeg ik. “O”, zegt Lisa. “Mag ik nu een koekje?”

Over Esther Vollebregt

Ik, Esther Vollebregt (41), woon samen met man Robert en onze kinderen: Jules (6), Egge (4) en Lisa (4) in Uithoorn.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk