Mijn oudste heeft een grenzeloze fantasie

Ouders 27-04-2016
Mijn oudste heeft een grenzeloze fantasie

Mijn oudste heeft een grenzeloze fantasie

Ouders 27-04-2016

Ik mag geen aardbeien van de dokter, zegt Jules met een stalen gezicht als ik hem een bakje voorschotel. Oh, waarom niet?, vraag ik. Ik ben heel nieuwsgierig, aangezien hij geen dokter meer gezien heeft sinds het gat in zijn hoofd, bijna twee jaar geleden.  

‘Dan krijg ik last van m’n knie.’ Jaja… ‘En hoe weet je dat dan?’, probeer ik. ‘Nou, ik had laatst aardbeien gegeten bij oma…’ Hij laat een stilte vallen en kijkt ernstig. ‘En toen is het begonnen.’

Denkbeeldige huisdieren
Mijn oudste (5) heeft een grenzeloze fantasie. Of moet ik zeggen: mijn oudste liegt alsof het gedrukt staat. Hij rijdt volleerd paard op een viervoeter die net toevallig voorbij liep (toen ik even niet keek) en hij mag geen broccoli van de tandarts. Zijn hond Lola slaapt naast zijn bed, krijgt bakjes water en wordt regelmatig uitgelaten. De meeste mensen hebben wel zo hun vermoedens over Lola. Al weet niet iedereen dat ze er in het echt uitziet als mijn snelbinder, vastgemaakt aan een stuk touw.

Ik doorzie alles, vermoed ik
Op dit moment doorzie ik nog wel alles. Vermoed ik. Maar laatst nam de juf mij al apart met de vraag of het klopte dat Jules sinds kort een bril heeft. Ik had blijkbaar afwezig ‘ja hoor’ gezegd, toen hij vroeg of hij mijn 20-jaar oude bril mee naar school mocht nemen. Nietsvermoedend dat hij hem op zou zetten en de hele dag op zou houden. ‘Moet je die van de dokter op?’, vroeg de juf. En Jules had ja geknikt.

Later had hij op de naschoolse opvang uit zichzelf gezegd dat hij de bril van de dokter op moest. Al had de leidster bij het zien van het vrouwelijke jaren ’90 montuur wel zo haar twijfels gehad.

Ik hou het maar op onschuldige, heerlijke fantasie, om vooral te koesteren. Behalve wanneer het mijn beurt is om Lola uit te laten in de stromende regen…

Over Esther Vollebregt

Ik, Esther Vollebregt (41), woon samen met man Robert en onze kinderen: Jules (6), Egge (4) en Lisa (4) in Uithoorn.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk