Moeder deelt eerlijke foto van buik na bevalling: “Ik schaam me niet”

Ouders 11-10-2017
Moeder deelt eerlijke foto van buik na bevalling: “Ik schaam me niet”

Moeder deelt eerlijke foto van buik na bevalling: “Ik schaam me niet”

Ouders 11-10-2017

Een rauwe en eerlijke foto delen van je buik, net na je bevalling? Elise Raquel, moeder van drie, slingerde zo'n kiekje op Instagram en krijgt veel waardering. “Ik schaam mij niet langer voor mijn lichaam na een bevalling.”

De Australische moeder deelde de foto op Instagram in haar "meest rauwe en kwetsbare staat" nadat ze enkele uren daarvoor was bevallen van dochter Willa.

'Trots op mijn lichaam'

De foto werd gemaakt door een geboortefotograaf. "Ik had pijn en was overweldigd door de stroom van emoties. Ik was zo blij met het mooie meisje dat we welkom konden heten en zo trots op het feit dat mijn lichaam dit allemaal had doorstaan."

Ja, een dikke buik

Het is een gek gevoel om naar beneden te kijken en nog steeds een dikke buik te zien, terwijl je je baby al in je armen hebt, schrijft Elise. "Het is niet makkelijk om je baby mee naar huis te nemen en nog steeds je zwangerschapskleding te moeten dragen."

Extra kilo's en striae

Mensen vertelden Elise toen ze zwanger was van haar eerste kind, dat haar lichaam zó weer de oude zou zijn. Nou, niet dus... "Bij iedere baby die ik kreeg, kreeg ik er ook een paar kilo’s en striae bij." Hierdoor had Elise het gevoel dat ze haar buik na de bevallingen moest verbergen.

'Schaam je niet'

Maar nu niet meer: de moeder van drie is trots op haar lichaam én roept andere vrouwen ook op om hun lichaam te omarmen hun zwangerschap. "Ik ben méér dan trots op wat mijn lichaam allemaal heeft moeten doorstaan en aankan. Ik ben dankbaar dat mijn lijf een baby kan dragen en baby’s op de wereld kan zetten. Ik schaam mij niet voor de vele groeistrepen en hoe mijn lichaam er na drie bevallingen uitziet."

Het vrouwelijke lichaam is ongelofelijk

"En jij zou je ook niet moeten schamen", schrijft de moeder verder, aan alle vrouwen. "Laten we vieren hoe mooi onze postpartum lichamen zijn, in al hun glorie. Het vrouwelijke lichaam is ongelooflijk en ik ben zo trots op wat het mijne heeft gedaan!"

Bron: Daily Mail / Instagram raisingyoungloves

Over Loesja

Ik ben Loesja, taalnerd en Hoofdredacteur Online voor fabulous mama.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk