Moeder legt postnatale depressie uit met twee krachtige foto’s

Ouders 8-05-2017
Moeder legt postnatale depressie uit met twee krachtige foto’s

Moeder legt postnatale depressie uit met twee krachtige foto’s

Ouders 8-05-2017

Kathy DiVincenzo is een doula en moeder van twee kinderen. Op Facebook maakt ze indringend duidelijk dat ze zielsgelukkig is met haar kinderen... maar tegelijkertijd ook kampt met een postnatale depressie.

De mama poseert op twee foto's met haar kinderen. Zoek de verschillen:

Ongemakkelijk

Wat je ziet? Een uitgebluste moeder vs een energieke moeder in een rommelige vs netjes opgeruimde kamer. "Grote kans dat je je nu nogal ongemakkelijk voelt", schrijft Kathy onder de twee foto's van haar en haar kinderen. "Geloof me: zo voel ik me ook. Ik daag je uit om verder te kijken dan het ongemakkelijke gevoel dat de maatschappij creëert bij een postnatale ziekte, en me aan te horen."

Beide foto's realiteit

Je zou zeggen dat het bovenste kiekje Kathy's realiteit weerspiegelt, en de onderste foto wat mensen van haar verwachten. Maar Kathy spreekt dit enigszins tegen: "Béíde foto's weerspiegelen mijn leven, afhankelijk van de dag. Maar het probleem is dat ik slechts één van die foto's zou durven delen." Inderdaad: de onderste, waarop ze breeduit lacht.

Check ook: Reclamefoto ‘perfecte moeder’ onder vuur

Vreselijke moeder

Naast een postnatale depressie, dealth Kathy ook met een angststoornis en OCD. "Dagelijks doen alsof ik deze aandoeningen niet heb, is nog vermoeiender dan de aandoeningen zélf. Ik werk dubbel zo hard om dit voor de buitenwereld te verbergen, omdat ik bang ben dat ik jou een ongemakkelijk gevoel geef. Ik ben bang dat je me zwak, raar of een vreselijke moeder zal vinden."

Symptomen postnatale depressie herkennen

Desondanks durfde Kathy het dus aan om haar postnatale depressie met de buitenwereld te delen. Juist om meer begrip te kweken voor postnatale depressie. "We moeten meer de diepte in gaan als we kersverse ouders vragen hoe het met ze gaat", betoogt ze. "'Hoe gaat het met je?' triggert een standaardreactie als 'Alles gaat prima!'. We moeten de symptomen en risicofactoren van postnatale depressie leren kennen, én weten hoe we mensen met een postnatale depressie kunnen helpen."

Tip: Als je roze wolk zwart wordt: wanneer heb je last van een postnatale depressie?

Viral

Samen met de fotografe die ook kampte met een postnatale depressie, roept Kathy anderen op om vooral ook hun ervaring te delen. En mamma mia, dat doen mama's massaal! Een golf van herkenning, blijkt wel uit de ruim 12.000 reacties en bijna 67.000 shares. "Het breekt ons hart dat zoveel mensen zich hierin herkennen, maar we zijn zo dankbaar dat we niet de enigen zijn die dit hebben doorstaan."

'Je bent het waard'

Kathy drukt moeders (en vaders) met een postnatale depressie op het hart hulp te zoeken. "Mocht niemand het je gezegd hebben: je doet het geweldig! (...) Ik weet hoe moeilijk het is om hulp te zoeken, maar ik beloof je dat het 't waard is. Dat jíj het waard bent."

Lees ook: Postnatale depressie bij vaders: “Het ouderschap viel me behoorlijk tegen”

Bron: Scary Mommy, Facebook | Beeld: Facebook Kathy DiVincenzo

Over Faye Heijnis

Ik ben Faye, journalist in hart en nieren. Voor celebritybabynieuws, films en speculaas mag je me altijd wakker maken. 

Reacties

  • solekaka101@gmail.com 09-05-2017 0:12

    Mijn naam is Shole Kakhaz. Dit is een zeer vrolijke dag van mijn leven vanwege de hulp die Dr.Akobe heeft me gegeven door mij te helpen mijn ex man terug te krijgen met zijn magische en liefde spelling. Ik was 6 jaar getrouwd en het was zo verschrikkelijk omdat mijn man echt op me was bedriegen en was op zoek naar een echtscheiding maar toen ik over Dr.Akobe e-mail kwam op het internet over hoe hij zo veel mensen heeft geholpen om hun ex terug te krijgen En helpen bij het vaststellen van de relatie. En maak mensen gelukkig in hun relatie, ik legde mijn situatie aan hem uit en zoek dan zijn hulp maar tot mijn grootste verrassing vertelde hij me dat hij mij met mijn zaak zal helpen en hier ben ik nu aan het vieren omdat mijn man Is totaal veranderd voor goed. Hij wil altijd bij me zijn en kan niets zonder mijn heden doen. Ik geniet echt van mijn huwelijk, wat een geweldige feest. Ik zal doorgaan met het testen op internet omdat Dr.Akobe echt een echte spellaster is. HEEFT U HULP NODIG CONTACT DOCTOR Akobe NU VIA EMAIL: .(JavaScript must be enabled to view this email address) of bel +2348054662252 of +2348142307304. Hij is het enige antwoord op je probleem en laat je je gelukkig voelen in je relatie.and zijn ook perfect in 1 LOVE SPELL 2 WIN EX BACK 3 FRUIT VAN DE WOMB 4 PROMOTION SPELL 5 BESCHERMINGSGELIJK 6 SPESIALE SPELL 7 GOEDE SPELLEN SPEL 8 LOTTERIJ SPELLEN En de zaak van de rechtbank.

    U kunt ook zijn website bezoeken:

    https://www.akobemagiclovespells.com

    Meer artikelen uit ons netwerk