“Natuurlijk mag mijn man seks hebben met mijn beste vriendin”

Ouders 16-04-2017
“Natuurlijk mag mijn man seks hebben met mijn beste vriendin”

“Natuurlijk mag mijn man seks hebben met mijn beste vriendin”

Ouders 16-04-2017

Lisa* (36) gelooft niet zo in monogamie: "Ik zie teveel mannen vreemdgaan". Daarom vindt ze het prima dat haar man met haar toestemming wilde avonden beleeft met een goede vriendin. "Natuurlijk mag ze mijn man lenen voor seks."

Toen haar beste vriendin het vroeg, twijfelde Lisa geen moment. "Natuurlijk mocht ze mijn man lenen voor een avondje seks. Dat klinkt raar, ik weet het, want je laat je man toch niet zomaar vreemdgaan? Maar zo voelde het helemaal niet. Ik gun het ze allebei. Vroeger had ik altijd zin in seks. Het was een belangrijk onderdeel van onze relatie. Tot de kinderen kwamen, nu vijf en drie jaar oud. Ik had nooit gedacht dat het zó zou veranderen. Want 'geen zin in seks' was iets voor saaie moekes. Niet voor mij, dacht ik."

Sexdrive weg na kinderen

"De afgelopen jaren is mijn sexdrive volkomen ingezakt. We doen het nog wel met enige regelmaat, zo ongeveer eens per tien dagen, maar om nou te zeggen dat ik sta te springen? Als ik heel eerlijk ben, voelt het meer als een verplichting. Ik voel me een slechte echtgenote als ik de seks helemaal laat zitten. En mijn man heeft seks gewoon nodig, merk ik. Hij is liever, relaxter en gezelliger als we hebben gevreeën."

Maar bij Lisa is de zin in seks vaak ver te zoeken. "Vanwege het slaaptekort door gebroken nachten, door drukte en stress op het werk, doordat ik andere prioriteiten heb dan vroeger, door kinderen die 's avonds bij ons in bed kruipen, na twee zwangerschappen minder lekker in mijn vel zitten... Het speelt allemaal mee. Ik voel me daar schuldig over."

Opgelucht

"Op een bepaalde manier was ik daarom opgelucht toen mijn vriendin me mailde met haar verzoek. Als ik moet kiezen, heb ik liever dat hij een wilde avond heeft met mijn goede vriendin, die ik vertrouw, dan dat hij achter mijn rug om gaat rommelen met iemand die ik niet ken. Mijn vriendin kan liefde en seks goed scheiden, en ze zou nooit spelletjes spelen of tegen mij liegen. Het feit dat ze het keurig vroeg, is voor mij genoeg bewijs daarvoor. Of mijn man het wel wilde, daar heb ik nooit aan getwijfeld.  Wat ook meespeelt, is dat we in onze jonge, wilde jaren onverwacht eens met zijn drieën in bed zijn beland. Dat heeft onze vriendschap alleen maar sterker gemaakt, er is een bepaalde intimiteit tussen ons gekomen."

Monogamie

Van jaloezie of ongemakkelijkheid is volgens Lisa nooit sprake geweest. "Toch had ik het er op de bewuste avond best moeilijk mee. Mijn man en mijn vriendin hadden in een hotel afgesproken. Ik had thuis een stel vriendinnen uitgenodigd, trok wat flessen wijn open en had een heel gezellige avond. Niemand wist wat er speelde, dat is tussen mijn man, onze vriendin en mij. Mijn andere vriendinnen zouden het ook niet begrijpen. De meesten zijn heel strikt in hun ideeën over monogamie. Ik geloof daar niet zo in, want ik zie teveel mannen vreemdgaan. Ik ben in elk geval blij dat wij genoeg openheid hebben om het zo te regelen, en daarbij zie ik het als een tijdelijke oplossing. Als de kinderen groter zijn en mijn carrière in een rustiger vaarwater is gekomen, komt er vast weer tijd voor mijn man en mij. Ik ga ervan uit dat de lust dan vanzelf terugkomt."

*De namen in dit artikel - dat eerder in ons magazine verscheen - zijn gefingeerd.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk