Onderzoek: ouders met baby van dít geslacht scheiden vaker

Ouders 9-05-2017
Onderzoek: ouders met baby van dít geslacht scheiden vaker

Onderzoek: ouders met baby van dít geslacht scheiden vaker

Ouders 9-05-2017

Samen een baby krijgen, kan je relatie flink op de proef stellen. Het aantal break-ups onder kersverse ouders met een dochter is opmerkelijk genoeg het grootst. Maar waarom?

Daar lijken onderzoekers van het Amerikaanse Duke University nu definitief antwoord op te hebben.

Betere band met zoon

Andere onderzoekers die deze link tussen dochters en scheiden ook al hadden geconstateerd, gingen er tot nu toe vanuit dat dit kwam doordat een vader beter hecht met een zoon. En daarom zou papa meer moeite investeren in het gezin, met alle positieve gevolgen van dien – in tegenstelling tot als hij een dochter krijgt. No such thing, beweren onderzoekers van Duke University nu. 

Meisje dealt beter met stress

Dat er meer kersverse ouders met een dochtertje scheiden, is volgens hen puur een gevolg van en reactie op stress. Stresshormonen tijdens de zwangerschap hebben een krachtige impact op het lichaam van de moeder én haar baby. De researchers claimen dat vrouwelijke embryo's beter tegen stress kunnen dan mannelijke embryo's.

Check ook: ‘Moeder met drie kinderen ervaart meeste stress’

Jongetje lagere overlevingskans bij stress

Als een moeder relatieproblemen heeft tijdens haar zwangerschap, is de kans groot dat ze kampt met veel stress. En als we de onderzoekers van de Duke University mogen geloven, kunnen babymeisjes daar in de buik dus al beter mee dealen dan babyjongens. De overlevingskans voor mannelijke foetussen zou kleiner zijn, als zijn moeder tijdens haar zwangerschap veel stress ervaart. 

Misschien klinkt dit allemaal wat vergezocht, maar de nieuwe studie veegt het hele idee van vaders die zich meer inzetten voor een zoon in één veeg van tafel. 

Lees ook: 7 tips om samen gelukkig oud te worden

Bron: Huffington Post

Over Faye Heijnis

Ik ben Faye, journalist in hart en nieren. Voor celebritybabynieuws, films en speculaas mag je me altijd wakker maken. 

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk