Stel zoekt eiceldonor via Facebook

Ouders 15-12-2015
Stel zoekt eiceldonor via Facebook

Stel zoekt eiceldonor via Facebook

Ouders 15-12-2015

Rob en Bente Meijs willen dolgraag een baby. Er is alleen één probleem: Bente is al in de overgang en kan dus geen kinderen meer krijgen. Omdat ze nog acht jaar op de wachtlijst staan voor een eiceldonatie doen ze via Facebook een emotionele oproep: wie doneert hen eicellen?

Het tweetal postte een bijzondere video op hun Facebookpagina waarin ze hun verhaal vertelden.

Zoektocht naar eicellen

In de video legt het stel uit dat de eicellen van Bente op zijn, waardoor ze op een andere manier een baby moeten krijgen. Ze staan al vier jaar op de wachtlijst voor een eiceldonatie en moeten nog eens acht jaar wachten. Veel te lang, vindt het stel. Ze besloten het heft in eigen handen te nemen en zijn een zoektocht gestart naar eicellen. Als ze er een paar hebben gevonden, behandelt een ziekenhuis in Gent hen verder.  

Anonieme eicel

Rob en Bente willen graag een anonieme eicel. Dit mag in Nederland echter niet. “Het voelt fijner het anoniem te houden. We zullen het kindje vanaf dag één zeggen dat we een eitje van een lieve mevrouw hebben gekregen. Maar wij zijn echt de ouders, vanaf de eerste dag groeit het in mijn buik”, vertelt Bente in de video. Ze hopen dat vrouwen onder de 36 met een vervulde kinderwens zich geroepen voelen om hun anoniem te doneren.

Bekijk hier de oproep van Rob en Bente » 

Bron: Facebook Bente Meijs Gerits

Over Sanne

Ik ben Sanne, webredacteur en dus dol op schrijven, maar ook op shoppen, etentjes met vriendinnen en veel gezelligheid. 

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk