Stuitbevalling op bijzondere manier vastgelegd

Ouders 20-03-2017
Stuitbevalling op bijzondere manier vastgelegd

Stuitbevalling op bijzondere manier vastgelegd

Ouders 20-03-2017

Deelde eerder een vader de geboorte van z’n kind live via Facebook… Deze fotografe gaat nog een stapje verder. Met een indrukwekkende fotoserie laat zij zien hoe heftig een vaginale geboorte is als de baby in een stuit ligt.

Fotografe Karyn Loftesness legde voor het eerst in haar carrière een stuitbevalling vast.

Stuitbevalling

Bij een stuitbevalling komen eerst de billen van de baby naar buiten in plaats van het hoofd. De meeste baby's die in een stuit liggen, kunnen nog voor de geboorte goed worden gelegd. Als dit niet gebeurt,wordt er meestal gekozen voor een keizersnede. Voor de Amerikaanse Raychel, die ging bevallen van haar vierde kind, was een keizersnede of een rit naar het ziekenhuis te laat. Thuis beviel ze van haar baby, met Loftesness aan haar zij, die de bijzondere gebeurtenis vastlegde.

Veilig 

De foto’s zijn misschien wat heftig, maar Karyn wilde ze per se maken en delen. "We hebben sterk het gevoel dat ze gedeeld móeten worden. Om voor awareness rondom stuitbevallingen te zorgen. Want een stuitbevalling kan heel normaal en veilig verlopen met een getrainde, ervaren verloskundige die voldoende kennis in huis heeft", schrijft de fotograaf op haar website. Een ervaren verloskundige hielp Raychel door haar stuitbevalling heen. Zoon Silas werd gezond en wel geboren. 

Bron: Mirror / Beeld: Karyn Loftesness Photography

Over Sanne

Ik ben Sanne, webredacteur en dus dol op schrijven, maar ook op shoppen, etentjes met vriendinnen en veel gezelligheid. 

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk