Wat je sterrenbeeld zegt over jou als moeder?

Ouders 14-11-2017
Wat je sterrenbeeld zegt over jou als moeder?

Wat je sterrenbeeld zegt over jou als moeder?

Ouders 14-11-2017

Dat bepaalde karaktertrekken horen bij je sterrenbeeld, dat wist je al (of je er nu in gelooft of niet). Maar volgens lifestylewebsite PureWow, zegt je sterrenbeeld ook nogal wat over jou als moeder en dus je manier van opvoeden...

Klopt het voor jouw sterrenbeeld? Of neem je het maar met een héle grote korrel zout?

Waterman (20 januari - 18 februari)

"Jij bent een relaxte, open-minded moeder. Jouw kind rent gerust op blote voeten door de natuur. Babytuigjes? Not your thing, dat soort extra voorzorgsmaatregelen. Je bent impulsief, maar zou er misschien wel op moeten letten dat je consequent blijft in de opvoeding – je kinderen hebben routine nodig."

Vissen (19 februari - 20 maart)

"Jij bent een emotioneel type, hebt enorm veel liefde te geven én bent heel beschermend. Hierdoor voed je je kind op met een gezonde dosis zelfvertrouwen, dat 'm ver gaat brengen in het leven. Maar eh, let er misschien op dat je niet al te emotioneel bent in het bijzijn van je kinderen. Tranen kun je moeilijk inhouden, maar uiteindelijk ben jij degene die hén moet troosten – niet andersom."

Ram (21 maart - 19 april)

"Jij bent een vechter. Ook als het op het moederschap aankomt. Je doet er alles voor om je kind het beste van het beste te geven. Prima dat je stilletjes altijd die strijd aangaat, maar kijk uit dat je er niet in doorschiet en een momzilla wordt."

Stier (20 april - 20 mei)

"Jij bent nogal streng in je opvoeding en zorgt zélf graag voor voldoende geld in het laatje. Je bent een kei in organiseren en zorgt ervoor dat je kinderen een stabiele basis hebben. Maar ondanks deze supermom-capaciteiten, ben je van nature juist heel down to earth. Maar let op dat je niet te streng wordt."

Tweelingen (21 mei - 20 juni)

"Jij vindt het heel belangrijk dat je kinderen het fantastisch doen op school en stimuleert ze daarin. Jouw opvoedstruggle? Je spreekt jezelf soms tegen. Je voedt nieuwsgierige kinderen op en die kijken dwars door je heen. Zij trappen er niet dat je het één zegt, maar het andere doet. Dus als jij zegt dat zij niet mogen schelden, kun je dat beter zelf ook niet doen. Oeps..."

Kreeft (21 juni - 22 juli)

"Jij bent altijd al een zorgzaam type geweest. Je speelde lang met poppen en wist al voor je puberteit hoe je kinderen later zouden gaan heten. Je voelt je een geboren moeder, maakt de lekkerste en gezondste hapjes voor je kinderen klaar en overlaadt ze met knuffels. Maar eh, verwen je kinderen niet té veel: opgroeien in een spreekwoordelijke bubbel, maakt het er voor je kinderen later misschien lastiger op om te dealen met de 'grote, boze wereld'.

Leeuw (23 juli - 22 augustus)

"Playdates, naar de speeltuin gaan: jij hebt als moeder energie voor tien! Jouw enthousiasme werkt enorm aanstekelijk op je kind. Uitgeput en voldaan gaat 'ie dan ook naar bed, iedere dag weer. Jij staat vaak (en graag) in het middelpunt van de belangstelling en brengt dit misschien ook over op je kind. Push je kind niet te veel om alles maar te kunnen en leuk te vinden, maar vertel 'm vooral hoe trots je op 'm bent!"

Maagd (23 augustus - 22 september)

"Jij houdt van discipline. De wetenschap achter opvoeding interesseert je, en precies daarom laat je je kind lekker veel spelen - dat is goed voor ze. Je bent perfectionistisch, en doet er goed aan om erop te letten dat je dat niet teveel op je kind overbrengt."

Weegschaal (23 september - 21 oktober)

"Een inkoppertje gezien je sterrenbeeld, maar: jij bent altijd op zoek naar een goede balans. Je bent een relaxte moeder maar hebt sterk de behoefte aan me-time. Durf daarom ook nee te zeggen tegen je kinderen. Daarvoor zul je soms door die krokodillentranen heen moeten prikken." 

Schorpioen (22 oktober - 21 november) 

"Jij bent een extreem toegewijde moeder en dat breekt je soms op. Je hebt moeite met compromissen sluiten en houdt je zo bezig met je gezin, dat het je op een gegeven moment sloopt en je af en toe flink chagrijnig kunt zijn. Gelukkig weet je inmiddels precies hoe je jezelf weer energie kunt geven. Pak wat vaker je me-time en vraag oma af en toe om op te passen. Misschien voel je je hier schuldig om, maar op de lange termijn is een uitgeruste moeder voor iedereen beter!"  

Boogschutter (22 november - 21 december)

"Jij vindt moeder zijn één groot feest en neemt het niet zo nauw met regeltjes en 'hoe het heurt'. Slaapfeestje in de woonkamer? Prima! Alweer pannenkoeken eten? Sure. Maar let erop dat jouw enthousiasme de nodige routine van je kinderen niet te veel in de war schopt..."

Steenbok (22 december - 19 januari)

"Jij denkt altijd aan anderen en vindt het heel belangrijk dat je kind normen en waarden leert. Ook tradities zijn binnen jullie gezin super belangrijk. Goede tafelmanieren, beleefd zijn tegen ouderen, dat soort zaken... Jouw kinderen kunnen het maar beter in hun oren knopen. Door deze opvoeding, hecht je kind veel warde aan familie. Allemaal hartstikke mooi. Maar soms mag je wel een stapje terug nemen: je neigt ernaar om soms iets te streng te zijn."

Bron: PureWow

Over Loesja

Ik ben Loesja, taalnerd en Hoofdredacteur Online voor fabulous mama.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk