Vader schrijft ontroerende brief aan dochter

Ouders 30-04-2016
Vader schrijft ontroerende brief aan dochter

Vader schrijft ontroerende brief aan dochter

Ouders 30-04-2016

Kleine meisjes worden groot en dat beseft de Amerikaanse psycholoog en blogger Kelly Flanagan maar al te goed. Hij schreef er een ontroerende blogpost over, waarin hij beschrijft hoe snel z’n kleine meid opgroeit.

Hij plaatste de mooie brief aan zijn dochter op zijn eigen website.

Onbesproken ritueel

“Lieve kleine”, begint Kelly zijn blog. “Wij hebben dit onbesproken ritueel, jij en ik. Als jij weer een dag naar de kleuterschool gaat, weten wij allebei dat ik je in de gaten houd totdat je de hoek om bent. Sommige dagen loop je door en kijk je niet achterom. Andere dagen kijk je wel om en kun je niet stoppen met zwaaien.” Hoewel zijn kleine meid snel opgroeit, realiseert zij ook hun ritueel: “We have plenty of time for you to watch me walk away, Daddy.”

Tijd vliegt voorbij

 “Oh, schat. Als je eens wist: dat is iets wat ik heb gedaan, wat ik nu doe en wat ik de rest van je leven zal doen. Je zien weglopen…”, schrijft Kelly. De man realiseert zich in zijn brief dat de tijd onwijs snel gaat. Zijn kleine meisje wordt groot, rent voor de allereerste keer alleen naar een speeltuin toe, speelt met andere kinderen en loopt alleen, met vaders die toekijkt, naar de kleuterschool. “Een maand geleden moest ik dicht bij je zwemmen in het zwembad. Nu zwem je alleen. Drie maanden geleden moest ik bedtijdverhalen voorlezen. Nu lees je zelf een zelfgemaakt verhaal. En ik zal kijken hoe je wegloopt.”

Toekijken

“Ik zal toekijken hoe je opgroeit en meer op je moeder gaat lijken. Ik zal je weg zien lopen. Eerst zul je slagen van school. Daarna zul je waarschijnlijk trouwen. Hopelijk krijg je een goede baan en krijg je kinderen. Ik zal toekijken hoe jij die weg loopt en ik hoop dat jij dat ook doet als jouw kleintjes weg zullen lopen. Ik hoop dat je aan mij zult denken én terug naar huis loopt om met mij te praten. Over hoe we soms afgeleid zijn en niet opletten. Hoe we meer tijd moeten creëren om op het weglopen te letten, hoe we zorgvuldig moeten kijken. Op een dag kom je thuis, lieve kleine. Dan laat ik je weten hoe nauw ik op je heb gelet.”

Lees de hele brief van Kelly Flanagan hier.

Bron: DrKellyFlanagan.com

Over Sanne

Ik ben Sanne, webredacteur en dus dol op schrijven, maar ook op shoppen, etentjes met vriendinnen en veel gezelligheid. 

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk