Twintig jaar lang verlangde de lesbische Fleur Koning (43) naar een kind, maar ze vond niet de juiste donor. En toen, op haar 40ste, was daar Jan en besloten ze er voor te gaan: “Zo mooi om Jamie’s komst te delen. Terwijl ik bijkwam van de keizersnee, lag ze heerlijk op Jans buik.”

“Ik was 21 en had een heleboel vriendjes gehad, maar echt verliefd werd ik pas toen ik voor het eerst met een vrouw sliep. Toen wist ik dat ik lesbisch was. Het was een opluchting toen ik het eindelijk zeker wist, maar tegelijkertijd barstte ik ook in tranen uit. Omdat ik me realiseerde dat ik nooit op een natuurlijke manier met een geliefde kinderen zou kunnen krijgen.”

‘Ik ga champagne bestellen’, zei hij. ‘We gaan het doen!’

Vanaf haar 30ste groeit de kinderwens van Fleur. Ze probeerde op verschillende manieren om geschikte mannen te vinden die co-ouder wilden zijn, maar de zoektocht duurt lang. Na haar 40e verjaardag ontmoet je toevallig via via Jan. Hij had al twintig jaar een relatie had met een man, en zij waren al jaren opzoek naar een wensmoeder.

Fleur: “Het klikte meteen tussen ons. We delen veel opvattingen, kunnen goed met elkaar praten en het voelde veilig om hetzelfde netwerk te bezitten. Tijdens de tweede afspraak, niet veel later, op een terras stond Jan na een halfuur ineens op. ‘Ik ga champagne bestellen’, zei hij. ‘We gaan het doen!’”

Ik zag twee strepen op de zwangerschapstest verschijnen. Twee strepen…?!

Het geduld van Fleur werd opnieuw op de proef gesteld, nu door het ziekenhuis. De tests van bloed, zaadjes, eitjes en mijn baarmoeder duurden maanden, en voordat ze het ivf-traject mochten starten, moesten ze acht keer IUI doen. “Ik raakte niet in verwachting, maar was na die acht keer wel weer een jaar ouder.”

Ook de eerste ivf-pogingen brachten geen succes. “Ik wilde al opgeven, totdat het gebeurde. Bij de tweede terugplaatsing. Ik zag twee strepen op de zwangerschapstest verschijnen. Twee strepen…?! Ik belde Jan: ‘Hou je vast’, zei ik.”

Op 3 maart werd onze dochter Jamie Chris geboren.

Vaders en moeder houden kinderwagen baby vast

Benieuwd naar het hele verhaal van Fleur en de twee vaders van haar kindje? Je leest het hele interview in fabulous mama | nummer 6-7 | 2018